Postuar më: 17 Maj 2017

DITA KOMBËTARE E VAJIT TË ULLIRIT

Aktivitet i përbashkët i USAID, Bashkia Tiranë, Shoqata  Shqiptare e Ullirit dhe Vajit të Ullirit, AAC- Lushnja (Albania Agriculture Competitiveness) mbështetur dhe nga  Ministria e Bujqësisë Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujërave , ne promovimin e produkteve lokale cilesore.

Aktiviteti filloi me promovimin e vajit të ullirit të prodhuar në Shqipëri.

Në këtë panair marrin pjesë rreth 20 kompani  përpunuese të ullirit për vaj nga i gjithë vendi

Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve, të konkursit të XIII- të  të vajit të ullirit Extra të Virgjër, Zv/ministri i Bujqësisë z. Roni Telegrafi i dorëzoi Çmimin Medalje Ari”Me i miri i konkursit” tre subjekteve : “Subashi” , “Shkalla”, dhe “Mallakastra”