Gjokë Jaku

Zëvendës Ministër

Gjokë Jaku

Gjokë Jaku Zv/Ministër

Ka  lindur në Lezhë 24.09.1964 është i martuar me Znj. Marie Jaku dhe ka tre fëmijë, Evarist, Fjona dhe Mario.

Ka mbarua studimet e larta në vitet 1983-1987 ne Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave Politike Juridike, Dega Filozofi dhe Universitetin Luigj Gurakuqi, Shkodër , Dega Juridike, Viti 2004-2008. Në vitin 2011 është titulluar Avokat.

Është zgjedhur kryetar I Komunës Zejmen Lezhë në zgjedhjet e para lokale, 1992 si kandidat I pavarur deri në 1996.

1997-2000 ka punuar si Sekretar I Përgjithshëm dhe Prefekt I Prefekturës Shkodër

Nga viti 2000-2007 Kryetar I Bashkisë Lezhë, si përfaqësues I subjektit politik PS.

2009-2011 Deputet në Kuvendin E shqipërisë, si përfaqësues I PS

2014-2015 Ka punuar si Kordinator I Reformës Administrative Territoriale, për Qarkun Lezhë I kontraktuar nga UNDP.

Nga muaji Maj 2015 në funksionin e Zv/Ministrit të Bujqësisë.

Nga viti 2009 deri më sot është zgjedhur anëtar I Asamblesë Kombëtare të PS.